Skip links

Home » Priorities » Construction

Construction

Priority

Construction and sustainability

De oorlog in Oekraïne heeft grote delen van het land beschadigd of vernietigd. De wederopbouw zal vele jaren duren en zal zeker geen gemakkelijke opgave zijn. Steden als Mariupol en Charkov zullen bijna opnieuw moeten worden opgebouwd. Honderdduizenden Oekraïners hebben nieuwe huizen, wegen, bruggen, treinstations en luchthavens nodig.

Het huisvestingsprobleem wordt verergerd door de lage energie-efficiëntie van woongebouwen en de slechte staat van de gemeentelijke infrastructuur: 40% van de verwarmingsnetwerken zijn bijvoorbeeld noodstructuren en afvalbeheersystemen hebben onvoldoende capaciteit. Slechte stadsplanning verergert de situatie, wat leidt tot overbevolking, ontoereikende levensomstandigheden en beperkte toegang tot onderwijs en werkgelegenheid.

De wederopbouw van Oekraïne biedt technologiebedrijven een gouden kans om innovatieve oplossingen te benutten en een blijvende impact te maken.

De adoptie van slimme technologieën zoals virtual/augmented reality (VR/AR), Building Automation Systems (BAS), IoT (Internet of Things) en Data Analytics zullen een revolutie teweegbrengen in ontwerp- en bouwprocessen, wanneer apparatuur, sensoren en bouwsystemen in real-time wordt een verbonden data, waardoor meeslepende visualisaties en realtime feedback mogelijk worden, voorspellend onderhoud mogelijk wordt, de bedrijfsvoering wordt geoptimaliseerd en de algehele efficiëntie wordt verbeterd. Technologieën zoals 3D-printen en robotica zullen bouwprocessen automatiseren en versnellen, en duurzame bouwtechnologieën zoals groene daken, zonnepanelen, energiezuinige apparaten en gerecyclede materialen zullen de impact op het milieu minimaliseren.

De integratie van transformatieve technologieën in de planningsprincipes van slimme steden zal Build Back Better op een veerkrachtiger en duurzamere manier helpen

12 mln
displaced citizens
$70 bln
recovery cost for housing
870.000
houses destroyed
$1.58 trl
allocated for urban redevelopment
PARTICIPATE