Skip links

U-Nation Showcase Conference

Home » U-Nation Showcase Conference

U-Nation Showcase Conference

Gisteren bezochten we de U-Nation Showcase Conference in Amsterdam waar Oekraïense en Nederlandse leiders van het tech ecosysteem spraken over de wederopbouw van Oekraïne en het investeren in innovatieve projecten van de toekomst. Tijdens de paneldiscussie, die werd gehouden door de Oekraïense vertegenwoordiger van Mayors Club Ukraine Yuliya Chufistova, World Trade Center Kyiv Henry Shterenberg en Nederlandse vertegenwoordigers van investeringsfondsen, Dutch Startup Association en verschillende publieke sprekers, werden zowel de huidige uitdagingen als het potentieel voor het herstel van de Oekraïense economie besproken.

Yan Shapiro, de organisator van het evenement, benadrukte dat hoewel de oorlog in Oekraïne nog steeds woedt, we nu al moeten nadenken over hoe we kunnen anticiperen op de uitdagingen om proactief te kunnen handelen. Aangezien de vraag vanuit Oekraïne naar Europese expertise en specialisme in technologische oplossingen groeit, moeten wij in Europa op deze vraag anticiperen.

De U-nation, die het komende jaar in 32 landen gehouden zal worden, is erop gericht om de knapste koppen en de beste makers van onze landen samen te brengen om elkaar te ontmoeten, de mogelijkheden te verkennen en samen te werken aan verschillende projecten in Energie, Agro, Wederopbouw, Milieu, Transport en Logistiek, en andere implementatiegebieden die vandaag de dag een primaire focus hebben in Oekraïne.

Vanuit  Qualified willen we samen met de Oekraïense overheid en bedrijven nadenken hoe we een gateway tussen beide landen kunnen worden en zowel Oekraiense als Nederlandse bedrijven kunnen helpen om elkaar te vinden, hun technologieën op elkaar af te stemmen en met de meest innovatieve oplossing voor hun use cases te komen.

AANMELDEN