Skip links

Home » Projecten » 3D Prosthetics

Gezondheidzorg

Gezondheidzorg

3D Protheses: een nieuwe hoop voor geamputeerden

De oorlog in Oekraïne heeft op tragische wijze geresulteerd in meer dan 50.000 slachtoffers (militairen en burgers), die hun ledematen hebben verloren, waardoor ze prothetische zorg nodig hebben.

De meeste van de huidige prothesetechnologieën vereisen lange productietijden, aanzienlijke kosten en dure service en reparaties gedurende de hele levensduur, waardoor protheses vaak niet meer beschikbaar of onbetaalbaar zijn en geamputeerden beperkte mogelijkheden hebben om hun mobiliteit en onafhankelijkheid terug te winnen.

Het gebruik van moderne 3D-printtechnologieën maakt het mogelijk om hoogwaardige prothetische producten tegen lagere kosten te vervaardigen, de productietijd te verkorten en de aftersales-service eenvoudig en kosteneffectief te maken door eenvoudigweg nieuwe onderdelen voor reparatie te printen. Met behulp van deze innovatie zal het project de levens van geamputeerden transformeren, de kwaliteit van hun leven verbeteren en de komende jaren een duurzaam model van voortdurend toegankelijke gezondheidszorg creëren.

Momenteel zoekt het project naar aanvullende financiering om de capaciteit te vergroten en aan de werkelijke behoeften te voldoen. Er zijn meer 3D-printers nodig, evenals 3D-scanners, filamenten, aanvullende materialen en computers. De fabricage moet door mensen worden uitgevoerd, het brengt extra ontwerpkosten met zich mee. montage- en orthopedisch werk.

Bent u geïnteresseerd om sponsor te worden of lid te worden van het technologieconsortium? Laten we de levens van duizenden Oekraïners transformeren en nieuwe hoop in hun handen leggen.

AANMELDEN