Skip links

Home » Projecten » Project ‘Smile Bus’

Gezondheidzorg

Gezondheidzorg

Een glimlach van hoop: herstel van de mondgezondheid en het welzijn

De oorlog in Oekraïne heeft de gezondheidszorginfrastructuur zwaar beschadigd en de toegang tot essentiële gezondheidszorg, waaronder tandheelkundige zorg, ernstig verstoord. Als reactie op deze kritieke behoefte heeft een toegewijde groep vrijwilligers in Oekraïne het Smile Bus-project geïnitieerd, een mobiele tandheelkundige kliniek die is ontworpen om uitgebreide tandheelkundige diensten te bieden aan achtergestelde gemeenschappen in de regio’s Odesa en Mykolaiv.

De Smile Bus, uitgerust met de modernste tandheelkundige apparatuur en bemand door bekwame professionals, zal kosteloos de hoognodige mondzorg bieden aan mensen in nood. De lokale coördinatiegroep van het project, Corp 32, gevestigd in Odesa, zal toezicht houden op de routekaart en operationele taken, waardoor een naadloze levering van tandheelkundige diensten wordt gegarandeerd.

Om de impact van het project verder te vergroten, zullen lokale particuliere tandheelkundige klinieken samenwerken en essentiële tandheelkundige materialen leveren. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat de Smile Bus een breder scala aan individuen kan bereiken, met name oorlogsveteranen, intern ontheemden en mensen die in afgelegen gebieden wonen met beperkte toegang tot medische zorg als gevolg van beschadigde infrastructuur.

Qualified B.V., de initiatiefnemer van het project, nodigt investeerders uit om zich bij het initiatief aan te sluiten en de missie van de Smile Bus te ondersteunen om de mondgezondheid voor de bevolking van Oekraïne te herstellen. De geschatte investering voor het project bedraagt circa 200.000 euro.

Doe met ons mee aan de wederopbouw van Oekraïne, met één glimlach tegelijk.

AANMELDEN